TARİHÇE

Fakültemiz 2547 Sayılı Yükseköğretim Kurulu Kanunu ile 1983 yılında Su Ürünleri Yüksekokulu olarak eğitim-öğretime başlamış, 11 Temmuz 1992 tarih 21281 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kanun gereği Su Ürünleri Fakültesine dönüştürülmüştür.

Fakültemizde Su Ürünleri Mühendisliği alanında, sürdürülebilir balıkçılık politika ve yöntemlerinin geliştirilmesi, deniz ve içsu kaynaklarının biyolojik, genetik ve tür çeşitliliğinin ortaya çıkarılması, bu alanların ekosistem temelli korunması ve yönetimi, biyoteknolojik metotlar kullanılarak yeni ürünlerin akademi, sanayi ve endüstrinin hizmetine sunulması, doğa dostu balık üretim tekniklerinin geliştirilmesi, su ürünleri yem teknolojisi, balık hastalıklarının teşhisi ve tedavisi gibi birçok mesleki dersler ülkemizin yetkin öğretim üyeleri tarafından verilmektedir. Merkez kampüsteki modern sınıflar ve laboratuvarlarımızda öğrencilerimizin en donanımlı şekilde mezun olmaları için bütün olanaklar kullanılmakta, Sapanca ve Gökçeda’da kurulu birimlerimizde ise özellikle her öğrenci için pratik yapma şansı verilerek hayata hazırlanmaları sağlanmaktadır.

Deniz ve içsu kaynakları bakımından büyük bir çeşitliliğe sahip olan ülkemiz su ürünleri sektörün de son 20 – 25 yılda büyük gelişmeler yaşanmıştır. Bu gelişmelere en büyük katkıyı veren fakültelerin başında İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi mezunları gelmektedir. Mezunlarımız ülkemizin en köklü üniversitesinden mezun olmanın sorumluluğu içinde devlet ve özel sektörde önemli görevler üstlenmekte, üretim, planlama ve yönetim aşamalarında görev almaktadırlar. Mezunlarımızın bu sorumluluğu gelecek yıllarda da devam edecek, bilgi birikimleri sadece ülkemiz su ürünleri sektörünü değil dünya balıkçılık sektörünü yönlendirecek bireyler olarak mezun edileceklerdir.

admin D. Göktürk
02 Nisan 2013