Fakültemiz

İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Türkiye’de su ürünleri alanındaki eğitim açığını kapatmak ve bu alanda gereken bilgi ve teknoloji üretimini sağlamak için, mühendis düzeyinde eleman yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Fakültemizde su ürünleri mühendisi yetiştirmek için öğrencilere 4 yıl boyunca 8 yarıyıl lisans eğitimi verilmektedir. Öğrenciler eğer yabancı dil yeterliliklerini belirten sınav sonuçları yoksa İngilizce hazırlık sınıfını alırlar. Ayrıca öğrencilerimiz her yarıyıl Mesleki İngilizce dersi görmektedirler.

Su Ürünleri Fakültesi;

–   Temel Bilimler Bölümü,

• Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı,
  • İçsular Biyolojisi Anabilim Dalı

–   Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü,

• Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı
  • İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı

–   Yetiştiricilik Bölümü

• Yetiştiricilik Anabilim Dalı
  • Hastalıklar Anabilim Dalı

olmak üzere  3 bölüm ve bu bölümlere bağlı 6 anabilim dalında eğitim vererek araştırmalar yapmaktadır.

Su Ürünleri Fakültesi’nde öğrenciler teorik bilgilerini başta uygulama ve araştırma gemimiz R/V YUNUS-S olmak üzere, Sapanca İçsu Ürünleri Üretimi Araştırma ve Uygulama Birimi ve Gökçeada Deniz Araştırmaları ve Uygulama Birimi’nde uzman akademisyenler eşliğinde yürütülen çeşitli ders uygulamaları ve proje çalışmaları ile staj ve sektöre yönelik saha uygulamalarıyla pekiştirmektedirler.

admin D. Göktürk
02 Nisan 2013