Dünya Su Günü kutlu olsun…

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1993 yılında 22 Mart gününü “Dünya Su Günü” olarak ilan etti. İlk kez 1992’de Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı’nda önerilen “Dünya Su Günü”, gerek BM üyelerinin, gerekse diğer dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve kalitesinin artırılması amacı ile “Dünya Su Günü” ilan edildi.

Ülkemiz, üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen içsu kaynakları bakımından yetersiz su bütçesine sahip bir ülkedir. Bunun yanında mevcut su kaynaklarımız çok uzun yıllardan beri evsel, endüstriyel ve tarımsal atıklar ile kirlenmesi, yasadışı su ürünleri avcılığı, aşırı su çekimleri, iklimsel nedenler gibi nedenlerle zarar görmektedir. Bu yüzden çeşitli su kütlelerinde su kalitesi sorunları yaşanmakta, biyoçeşitlilik zarar görmekte, birçok sulak alan ve canlı türü yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır.

TC İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi olarak hem akademik düzeyde, hem de mezun Su Ürünleri Mühendisi kaynağımızın ülkemizin ihtiyaçları doğrultunda yetiştirilmesi doğrultusunda çalışmalarımızı büyük bir titizlik ile yapıyoruz. Bu sorumluluk anlayışı ile “Dünya Su Gününü” kutluyoruz.

Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı

27 Mart 2017