2016 Yılı Mezuniyet Törenimiz…

2016 – 2017 Yılı Mezuniyet Törenimizi Büyük Bir Coşku İle Gerçekleştirdik….

Fakültemizin 28. Dönem mezuniyet törenini öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız, aileler ve misafirlerimizin katılımı ile büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirdik.

Tören fakültemizin tanımının yapıldığı sinevizyon gösterisini takiben dönem birincisi Su Ürünleri Mühendisi Gizem Özkan’ın konuşması ile başladı. Dönem Birincimiz yaptığı konuşmada Su Ürünleri Fakültesinde okumaktan ve böylesine bir eğitim almış olmaktan oldukça mutlu olduğunu ve Su Ürünleri Mühendisi olarak suyun öneminin her geçen gün arttığı günümüzde sorumluluklarının arttığını belirtti. Daha sonra Meslek Odası adına TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık konuşmasını yaptı. Sayın Atalık yaptığı konuşmada Ziraat Mühendisleri Odası olarak her zaman Su Ürünleri Mühendislerinin özlük haklarının takipçisi olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti.

Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Meriç Albay yaptığı konuşmada suyun öneminin dünyada ve ülkemizde her geçen gün arttığını, Su Ürünleri Mühendislerine olan talebin yükselerek devam ettiğini, mezunlarımızın dört yıl süresince İstanbul Üniversitesi çatısı altında aldıkları kaliteli eğitimin faydasını yaşamları süresince onurla taşıyacaklarını belirtti.

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürü sayın Prof. Dr. Cumali Kınacı mezunlarımıza hitaben yaptığı konuşmada, Su Ürünleri Mühendislerinin kendilerine güvenmeleri gerektiğini, Bakanlık olarak her zaman Su Ürünleri Mühendislerine ihtiyaç duyduklarını ve güvendiklerini, Su kaynaklarının izlenmesi, yönetimi ve biyolojik çeşitliliğin tespitinde Su Ürünleri Fakülteleri ve Su Ürünleri Mühendisleri ile çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 2016 yılı içerisinde çok sayıda Su Ürünleri Mühendisini Yüksek Lisans yapmak üzere yurt dışına göndereceklerini belirtti.

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı sayın Prof. Dr. B. Mert Savrun da yaptığı konuşmada Su Ürünleri Fakültesinin oldukça başarılı bir akademik birim olduğunu, mezunlarının da bu disiplin ile yetiştirildiklerini, ülkemizin bu önemli yetişmiş insan kaynağından en yüksek verimi alması gerektiğini anlattı. Mezunlarımızın özellikle İstanbul Üniversitesi’ne aidiyet duygularını kaybetmemeleri gerektiğini, bu kültürün nesilden nesile taşınmasının önemini anlattı.

Tören yemin etme ve kep atma ile son buldu.

Mezunlarımıza başarılar dilerken, kendileri ile her zaman gurur duyduğumuzu ve bundan sonra da yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyoruz.

mez_2 mez_3 mez_4 mez_5 mez_6 mez_7 mez_8 mez_10 mez_11 mez_14 mez_15 mez_16 mez_20 mez_21 mez_23 mez_24 mez_25 mez_26 mez_27 mez_28 mez_29 mez_30 mezz_1

IMG_5227 IMG_5231 IMG_5236 IMG_5300 IMG_5304 IMG_5310 mez.33 mez_12 mez_13 mez_17 mez_18

30 Haziran 2016