Ekosistem yaklaşımlı balıkçılık uygulaması

Balıkçılık faaliyetlerinin yoğun bir biçimde yürütüldüğü denizel ekosistemin korunması ve böylelikle sürdürülebilir bir balıkçılığın mümkün kılınması, balıkçılık av araç ve ekipmanlarının ekosisteme verdiği zararların en aza indirgenmesine yönelik yaklaşımların benimsenmesi, kritik habitatların ve tehlike altındaki türlerin korunması gibi konulara değinilerek, sağlıklı ekosistem tanımı, balıkçılığın bu sistem içerisindeki konumu ve yarattığı etkilerin ortaya çıkarılması amaçlayan “Ekosistem Yaklaşımlı Balıkçılık” dersi öğrenci uygulaması seferi Doç Dr. Abdullah E. KAHRAMAN yönetiminde, Araş.Gör.Dr. Didem Göktürk ve Araş.Gör. Ugur Uzer’in gözetiminde Aralık 2013 tarihinde R/V YUNUS-S Araştırma gemimizde yapılmıştır.

Fotoğraflar için öğrencimiz Selin Yiğitgil’e teşekkür ederiz.

13 Şubat 2014