Kırmızı benekli alabalık

Fakültemiz İçsular Biyolojisi ve Yetiştiricilik Anabilim Dalları araştırmacıları ve T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte nesli tehlike altında olan kırmızı benekli alabalıklar ile ilgili bir çalışma başlatılmıştır. Özelde Marmara Bölgesi genelde ise ülkemiz biyoçeşitliliğine katkı yapması amacı ile bu çalışma kurgulanmıştır. Bu kapsamda 27-28 Ocak 2014 tarihlerinde Kocaeli Yuvacık bölgesinde Kirazdere ve Bıçkı derede örnekleme yapılarak kırmızı benekli alabalıklar yakalanarak kontrollü şartlar altında üretilmek amacıyla T.C. İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Sapanca İçsu Ürünleri Üretimi Araştırma ve Uygulama Birimi’ne getirilmiştir. Kırmızı benekli alabalıklardan elde edilecek yavru balıklar belli boy ve ağırlığa ulaştıklarında anaçlarının yakalandıkları derelere bırakılacaktır.

31 Ocak 2014